Акценти в мебелите по поръчка

Акценти в мебелите по поръчка

Масово произведените мебели, които се продават магазините, не винаги пасват идеално на нашите потребности и вкус. Често много по-удобно е да използваме поръчкови мебели и цялостни интериорни решения от специализираните фирми. При тях можем да зададем специфични размери, за да паснат идеално на мястото с което разполагаме и да имат възможно най-добрата функционалност. Ние избираме цветове и форми, материи и разбира се декоративни елементи, които са финалния щрих изграждащ акцентите в облика на всяка мебел.

За да построят стабилни и здрави мебели, издръжливи на натоварване и напрежение, фирмите, работещи в сферата на мебелното производство, използват голямо разнообразие от материали за мебелен обков, дюбели и анкери, крепежни елементи, химически консумативи и инструменти.

Вида Винт ООД Враца се е специализарала във внос и дистрибуция на всички необходими консумативи за направата на мебели и споделя кои са най-актуалните и използвани материали.

Когато искат да предадат стил и излъчване на холните секции и етажерки например, интериорните дизайнери използват специфични мебелни кантове и кант профили. Така могат да подчертаят цвета, формата или текстурата и да се заиграят с композиционните решения на отделните елементи. Напоследък са много модерни алуминиевите кантове и профили за вратички, както и металните дръжки. При желание, може да добавите специално осветление за мебели, което ще акцентира на декоративните елементи, внасящи уют и изящество в дома.

В повечето случаи, водещият мотив да поръчате мебелите си, е тяхната допълнителна функционалност. Например при гардеробите могат да се поставят повече рафтове, закрепени с метални рафтоносачи; алуминиева тръба или изтеглящ лост за гардероб със закачалки; специална поставка за панталони и вратовръзки; механизъм за обувки; а дори и гардеробен лифт. За вградените гардероби, Вида Винт ООД предлага и механизми за плъзгащи се врати. Всички тези материали са измислени и устроени така, че да добавят максимално удобство при използване на даденото място.

Изтеглящите механизми пък внасят голямо улеснение при използването на кухненските шкафове и чекмеджета. Най-елементарни за монтиране в шкаф или директно към стенен плот са поставките за чинии, чаши, прибори, бутилки и препарати от метал или дърво. При наличие на сляп ъгъл, добри решения са въртящата се кошница с шарнир или изтеглящите се поставки.

Разбира се, ако имате отлични идеи, много вдъхновение, опит в сглобяването и ентусиазъм за работа, бихте могли сами да си направите необходимите ви мебели. Може да изберете и поръчате всички аксесоари, детайли и крепежни елементи от сайта на Вида Винт ООД Враца. Там ще намерите всичко нужно от крепежните елементи, панти, лепила, силикони и китове; през дръжки, закачалки, мебелни крака и колелца, кантове и профили; до механизми за вграждане, мивки и аспиратори, осветление за мебели и основните инструменти, които се използват при производството на мебели.

Виж също

thumbnail
hover

Мебели Благоев – Обзавеждане на Дома...

Мебели Благоев е фирма, която се занимава с проектиране и монтаж на мебели по...

thumbnail
hover

ПДЧ или MDF при избора на...

При избора на обзавеждане за дома или офиса, освен с размерите и избора на цв...

thumbnail
hover

5 ОСНОВНИ ВИДА КУХНИ | ЕТ...

Кухнята е неизменна част от обзавеждането на всеки дом. Ако ви се е наложило ...