Погрижете се за нашата планетата и вашия джоб – Еколенд Сървиз ЕООД

 Всеки от нас е виждал контейнерите за разделно сметоизвозване и пунктове за изкупуване на вторични суровини. Но със сигурност малко от вас са се замисляли в дълбока конкретика за тяхното предназначение и функции. Благодарение на тях се успява да се сегментират отпадъците за по-лесна последваща обработка във вторични материали. Кофите служат за отделното сметосъбиране на хартия, пластмаса, стъкло и метал. А главната функция на пунктовете за вторични суровини е разделянето на различни видове метали. Като награда за обществено полезната дейност се отплаща в финансово обезпечение за обикновените граждани. На тези пунктове има служители, които определят вида на дадения материал, измерват го и съответно заплащат спрямо депозираното количество.
Рециклирането се приема за най-ефективния начин за преработване на отпадъци, с цел получаване на нови суровини, които могат да бъдат използвани за създаване на нови продукти. По този начин преработването на отпадъците спомага намаляването на отпадъчни количества и осигурява суровина за производство на нови продукти, без да е нужно извличане на природни ресурси. По този начин стимулираме опазването на нашата планета. Защото в наши дни сме свикнали да приемаме изчерпаемите природни ресурси за даденост и не си даваме сметка, че в един ден тази даденост драстично ще ограничи своето количество. Това би допринесло за едно невъзможно съществуване без нужните ни суровини от метал, хартия, стъкло и други.

 Рециклирането ни спасява не само от екологична катастрофа, но и от икономическа такава. Ако става въпрос за рециклиране на метали, този процес на сметообработка ни спасява от повишаването в пъти на цената на почти всеки продукт. То позволява преработката на вече неизползваеми суровини в нова суровина за производството на разнообразни продукти. Намаляването на стойността на новите продукти идва от редуцирането на разходите по добив и производство, като в същото време снижава замърсяването на ценните за човешкия организъм въздух и вода. Математически погледнато, чрез рециклиране оптимизираме спадането на енергийните разходи с до 95% за производство на нов продукт. По този начин освен че се грижим за природата, увеличаваме и достъпността на новите стоките. Защото ако си представим, че рециклирането не съществуваше, то щяхме да живеем в един доста по-скъп свят. Нямаше да можем да си позволим широк спектър от нови продукти, достъпни на нашия пазар.

Преработката на вторични суровини влияе благоприятно на нас и на нашата природа, благодарение на способността на отпадъчните продукти да съхраняват своите физични и химични свойства. Многократната преработка на метали, хартии, стъкла и полимери по никакъв начин не нарушава строежа на веществата и те запазват своите характеристики. По този начин ние се възползваме от многократното приложение на суровините, а не на готовите продукти.

След всичките вече изложени ползи от рециклирането можем да добавим още една. Нейното име е Еколенд Сървиз. В базата си в жк. Люлин, те изкупуват цветни и черни метали, излезли от употреба моторни превозни средства, товарни автомобили и други. По този начин освен, че подпомагате екологично и икономически планетата ни, вие се грижите и за собственото си финансово състояние, благодарение на високите цени за изкупуване на отпадъчни продукти на Еколенд Сървиз ЕООД.

Прикачени файлове

Виж също

thumbnail
hover

ПДЧ или MDF при избора на...

При избора на обзавеждане за дома или офиса, освен с размерите и избора на цв...

thumbnail
hover

5 ОСНОВНИ ВИДА КУХНИ | ЕТ...

Кухнята е неизменна част от обзавеждането на всеки дом. Ако ви се е наложило ...

thumbnail
hover

Уникални мебели от масив и епоксидна...

КВ Дизайн ЕООД е фирма, която прави повече от просто мебели – тя създава из...