Страхотни съвети при избор на модулна мебел за дома

Страхотни съвети при избор на модулна мебел за дома

Вижте какво трябва да знаете, преди да закупите и разположите своите мебели

Модулните мебели представляват – елементи като шкафове, рафтове и чекмеджета разположени на различни нива, с разнообразна форма и височина. Удобни са за малки помещения и за нестандартно обзавеждане.

Модулните мебели са удобни за запълване на празнините в ъглите. Рафтовете могат да бъдат отворени и затворени. Вещите, които разполагате могат да бъдат различни като: книги и аудиотехника, те могат да се поставят на откритите места, а личните вещи в закритите. Удобството на тези мебели е, че можете да ги поставите на различни нива като всички етажерки, шкафове, чекмеджета имат различна височина и форма. Модулните мебели са удобни за малки пространства и за нестандартно оформление на помещението.

Масивните шкафове не са подходящи при създаването на динамичен и модерен хол. Много по-удобен вариант е да се създаде редица от модели, правят се по поръчка или можете да изберете готов продукт. За материала на модулните мебели е подходящ МДФ или ДСП, като за по-красив и ефектни материали се използва материал от: орех, бор, дъб. Ламинираният ПДЧ материал също може да се симулира дървен модел, той е добре защитен от влага и температурни промени и от механични повреди. Можете да използвате и двата варианта.

Желателно е да изберете компонентите на модулните мебели като се съобразите със следните характеристики:
– съобразете се конструктивно с натоварването на рафтовете;
– съобразете дали трябва да се направи разместване, за да се постави видео система или аудио система;
– дали ще са Ви е нужно да поставите шкафове за прибори или дрехи;
– колко ниско да бъдат поставени, дали ще започват от пода или ще имат друго разположение;
– ще имате ли нужда от светлини за рафтовете;
– съобразете с дизайна на шкафовете, дали ще използвате стъклени плочи, витражи и огледала;

Обърнете внимание на качеството на арматурата. Всички панти, дръжки, и други елементи трябва да работят безотказно. Вземете под предвид конфигурацията на помещението – прозорците и вратите. Само така можете да решите къде ще бъдат най-добре поставени модулите, дали ще бъдат на едно ниво или на различни. Модулните мебели е нужно да се съобразят с разположението на меката мебел и така да съобразите къде ще поставите телевизора, на какво ниво ще бъдат поставени.

Ако в помещението цветовете на мебелите са светли на цвят и следват вертикалната линия в композицията, така визуално ще разширите хола си и атмосферата ще бъде по-уютна. Готови ли сте за преобразяване на дома Ви?

Виж също

thumbnail
hover

Погрижете се за нашата планетата и...

 Всеки от нас е виждал контейнерите за разделно сметоизвозване и пунктове з...

thumbnail
hover

ПДЧ или MDF при избора на...

При избора на обзавеждане за дома или офиса, освен с размерите и избора на цв...

thumbnail
hover

5 ОСНОВНИ ВИДА КУХНИ | ЕТ...

Кухнята е неизменна част от обзавеждането на всеки дом. Ако ви се е наложило ...