10 идеи за малка спалня, която стилно да превърнете в голяма

10 идеи за малка спалня, която стилно да превърнете в голяма

Тази статия е насочена към всички, които пребивават в малки пространства! Големите градски апартаменти, ретро интериора на домовете, както и вече модерното стесняване на пространството се оказват предизвикателство за дизайна, който се стреми непрекъснато да разширява възможностите на малките помещения. Ако имате нужда от преобразяване на Вашата спалня, но не смятате, че разполагате с достатъчно пространство, с което да го направите, то Вие сте на правилното място.

Вярно е, че модерните дизайнерски идеи Ви казват, че трябва да имате кът за сядане, малък офис или двойно легло в спалнята си, но Вие не бива да забравяте, че основната функция на спалното помещение е да бъде място за почивка и презареждане. Вие не се нуждаете от много, за да създадете едно красиво пространство, в което да го правите.

Всъщност Вашата спалня може да бъде благословия за един по-добър нощен сън. Американската асоциация по здравословен сън препоръчва дейностите, които имат стимулиращ ефект, да бъдат извършвани извън спалното помещение, тъй като те Ви разсейват подобно на телевизията, интернет и работата и са в състояние да нарушат съня Ви. Така че, колкото по-малко дейности извършвате в спалнята, толкова повече се си съдавате настройката за сън.

Предлагаме на Вашето вниманието малки идеи и съвета за спалнята, които могат да Ви помогнат да създадете сплано пространство, което е ограничено откъм квадратура, но пък голямо откъм стил.

1. Изберете светли и ярки цветове

 1. Изберете светли и ярки цветове

Белият цвят е практичен избор, създаващ простор в малката спалня. Той прави пространството да не изглежда твърде ангажиращо и набиващо се на очи. Употребата на белите или светлите цветове като цяло премахват усещането за липса на пространство и прозорци, тъй като осветлява стените.

Страхувате да бъдете прекалено дръзки? За да избегнете във Вашата малка спланя усещането за студенина и липса на индивидуалност, можете да декорирате белите стени с различни цветове декори, но в никакъв случай не поставяйте бяло върху бялото. Внимателното декориране на спланята с различни фигури или нощни лампи ще превърне Вашето спално помешение от стерилно в стилно.

2. Преместете леглото в ъгъла

 1. Преместете леглото в ъгъла

Повечето дизайнерски стилове за сплани предпочитат да разположат леглото в центъра на стената. Въпреки това, тесните етажни планове и ограниченото пространство отправят покана за отклонение от това правило. За да се увеличи максимално пространството на пода, избутайте леглото в ъгъла до стената. Това създава кът за сън, които ще окаже ефект върху Вас и ще Ви накара да се чувствате уютно. Може би се притеснявате спалното Ви помещение да не създава усещането за студентско общежитие? В такъв случай, ако добавите на етажерки, може и с ъглова система, ще придадете един завършен дизайнерски вид на Вашата спалня.

3. Избягвайте легла с обемисти рамки

 1. Избягвайте легла с обемисти рамки

Няколко сантиметра от допълнителното пространство могат да бъдат от съществено значение в малката спалня. Част от начините да се справите с този проблем са като замените обемистата рамка на леглото, тип степенка, със проста модерна табла, която придава завършен външен вид на Вашето легло.

Или, рамка в холивудски стил, която поддържа леглото в долната му част и не се подава извън периметъра на матрака. Можете да украсите спалнот помещение, като поставите над леглото някое произведение на изкуството или да поставите табла на леглото, ако няма такава.

4. Прегърни Минимализма

 1. Прегърни Минимализма

Можете да създадете пространство във Вашата спланя, като отстраните всичко излишно и оставите само любими си вещи от първа необходимост. Фокусът на такова пространство безспорно ще бъде леглото, така че сведете мебелите и аксесоарите до минимум.

Дори нещо повече, използвайте елегантни съвременни вградени модули като допълнително място за съхранение. Вградените модули дават възможност да съхранявате неща, които и в същото време сякаш не съществуват за погледа. Един добър вграден модул около леглото създава уют около кътчето за спане.

5. Увеличете пространството с помощта на огледала

 1. Увеличете пространството с помощта на огледала

Огледалата имат способността да разширяват малката спланя, като създават излюзията за по-голямо пространство в стаята. Позиционирането на огледалото трябва да отразява светлината от прозореца и е интересен начин да изпълните допълнително пространството с естествена светлина.

Кой е най-лесният наин да поставите голямо огледало във Вашето спално помещение? Намерете продълговато огледало и го подпрете на стената. Не е необходимо да дупчите стената, въпреки желанието Ви да се подсигурите, като окачите огледалото на стената.

6. Поставете ракла под леглото

 1. Поставете ракла под леглото

Ако сте в магазина за ново легло, помислете за такова, което има чекмеджета отдолу, които Ви осигуряват допълнително място за съхранение на вещи. Ако пространството е толкова ограничено, че чекмеджетата не могат да се отварят лесно, можете да използвате декоративни кошчета, като ги сложите под леглото си и създадете допълнително място за сухранение на част от нещата Ви. Всички обичаме кошовете за мляко и плетените кошници, които се повдигат лесно, а тази идея ни се струва чудесно решение.

7. Живей вертикално

 1. Живей вертикално

Ако подовото пространство е ограничено, но имате високи тавани, помислете за възможността да добавите таванско помещение или направите Вашият кът за спане върху платформа, под която да имате място за съхранение на вещите си или просто да седите отдолу. Това, разбира се, не за всеки е опция, но за онези от Вас, които наистина нямат намерение да се катерят, за да стигнат до леглото си, подобно оформление може напълно да преобрази спалното пространство.

8. Добавете тапет

 1. Добавете тапет

Въпреки че спланята Ви е малка, това не означава, че помещението трябва да бъде скучно. Можете да добавите дръзки модели тапети на фокусната стена, както и табла на Вашето легло. Дизайнерските тенденции с оглед на тапетите започват все повече да правят стаите да изглеждат малки и претрупани, но с помощта на точния стил и десен можете да постигнете точно обратния ефект. Добави смело модел тапети на фокусната стена, заедно с таблата за леглото на същата стена.

Когато избирате тапет, се спрете на модел с мащабни фигури върху по-малки орнаменти в едно. Не забравяйте да създадете усещането за сплотеност, когато погледнете стената, като синхронизирате леглото с вашия красив нов тапет.

9. Бъдете креативни с лесно преместваеми рафтове

 1. Бъдете креативни с лесно преместваеми рафтове

Мнгофункционалните преместваеми поставки могат да се използват по много начини в малка спалня:

 • Поставени на мястото за нощно шкафче
 • Като маса до вратата на спалнята
 • Като място за колекция от модерни цветни кутии за дрехи и аксесоари
 • Като бюро за лаптоп и др.

Направете си ниша в стената

 1. Направете си ниша в стената

В новото строителство гипсокартонът е поставен върху вертикални дървени греди, между които остават празни пространства, позволяващи да бъдат вдлъбнати като ниши. Ако леглото Ви е разположено на недекорирана стена, можете да иползвате шпилка, за да маркирате дървените греди по стената зад Вашето легло и да изрежете една или повече ниши. Вашата нова ниша може да не е прекалено дълбока, но може да бъде всичко, от което се нуждаете, за малки нужди като будилник или някои лични вещи.

Прикачени файлове

Виж също

thumbnail
hover

Мебелна къща в с. Негован |...

Търсите качествени интериорни решения на добра цена? Обърнете се към мебелн...

 • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

22 креативни идеи за детски стаи,...

Повечето родители ще се съгласят, че да осигуриш на детето си една прекрасна ...

 • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Страхотни съвети при избор на модулна...

Вижте какво трябва да знаете, преди да закупите и разположите своите мебели ...

 • Публикувано от bgstart